Bplanet na sejmu AGRA

Gašper Bizjak
CEO
26. 08. 2024

Naše podjetje se je letos z velikim veseljem udeležilo enega najpomembnejših dogodkov v slovenskem kmetijstvu – sejma AGRA. Na prostoru sdbp (Slovene Dutch Business Platform) smo imeli priložnost mreženja z nizozemskimi predstavniki ter veleposlanikom Nizozemske v Sloveniji. Glavna tema našega druženja je bila prihodnost digitalizacije dobavnih verig in digitalizacija v kmetijstvu. 


Nizozemska že dolgo velja za eno od vodilnih držav na področju inovacij in digitalizacije v kmetijstvu in logistiki. Njihove napredne rešitve, ki vključujejo pametne sisteme upravljanja, so za nas izjemno zanimive, saj se tudi sami posvečamo iskanju sodobnih rešitev, ki bi lahko prispevale k bolj učinkovitim, preglednim in trajnostnim dobavnim verigam. Med našimi pogovori smo izmenjali izkušnje in ideje o tem, kako lahko tehnologija še bolj izboljša procese v kmetijstvu, od pridelave do distribucije. 

Poleg digitalizacije dobavnih verig je tudi kmetijstvo področje, ki nam v podjetju bplanet ni tuje. V preteklosti smo že sodelovali pri številnih start-up projektih, povezanih s kmetijstvom, kjer smo pomagali razvijati inovativne rešitve za optimizacijo procesov in logistike. Vse te izkušnje in sodelovanja so nas utrdila kot zaupanja vrednega partnerja za vse, ki iščejo napredne rešitve na področju kmetijstva in logistike.

 

Na sejmu AGRA smo tako okrepili našo vizijo in zavezo k nadaljnjemu sodelovanju na področju digitalizacije in inovacij. Verjamemo, da so prihodnost dobavnih verig v digitalnih rešitvah, ki bodo omogočile večjo preglednost, hitrejše odzivanje na potrebe trga in bolj trajnostno upravljanje virov. Optimistični smo, da bomo skupaj z nizozemskimi partnerji in drugimi mednarodnimi akterji na tem področju ustvarili nove priložnosti za rast in razvoj, tako v Sloveniji kot širše.

Sejem AGRA nam je še enkrat dokazal, da je prihodnost svetla za vse, ki verjamemo v moč digitalizacije, inovacij in mednarodnega sodelovanja.

Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem z aktualnimi novostmi!

Blog

Novice iz bplaneta

Ste pripravljeni na digitalizacijo? Izognite se pastem!

Brezplačna e-knjiga

Digitalizacija lahko podjetju prinese ogromen napredek – vendar le, če se izognete najpogostejšim napakam. V naši brezplačni e-knjigi razkrivamo, katere napake pri digitalizaciji lahko vaše podjetje stanejo časa, denarja in živcev.