Bplanet teambuilding: Pica, pivo in ekipa

Špela Zakrajšek
Office management
30. 06. 2024

Ko ekipa iz Bplaneta razmišlja o teambuildingu, si ne predstavljamo dolgočasnih seminarjev in zmedenih vaj v spominjanju imen. Ne, mi si predstavljamo nekaj veliko bolj okusnega in zabavnega. Tako smo se znašli v Novem mestu, v pivnici Kralj Matjaž, pripravljeni na pravo pustolovščino v pečenju napolitanskih pic!


Kralj Matjaž: tam, kjer pivo teče in peči žarijo

Vstopili smo v pivnico, kjer je vzdušje že na začetku obetalo nepozaben dan. Kralj Matjaž, znana novomeška pivnica, ni le kraj, kjer lahko uživaš v odličnem pivu, temveč tudi epicenter za vse ljubitelje prave napolitanske pice. Topla peč in dišeči vonj sveže pečenih dobrot sta nas pozdravila in nas popeljala v kulinarično avanturo.

Uvod v svet peke pic

Naš gostitelj, mojster picopek, nas je najprej poučil o osnovah peke napolitanskih pic. Prvi korak? Testo. Spoznali smo, da ni vsak zamesek moke in vode enak. "Testo mora imeti pravo teksturo in čas za vzhajanje," nas je poučil. Medtem ko smo gnetli testo, smo se nasmejali ob naših neuspelih poskusih oblikovanja popolnega kroga. "Pica je umetnost," je dejal mojster in videlo se je, da bo naša umetnost zelo abstraktna.

 

Očarljiva preproščina napolitanske pice

Ko je bilo testo končno pripravljeno (in smo se znebili večine moke z naših oblačil), smo se lotili priprave oblog. Preprostost je ključ: paradižnikova omaka, sveža mocarela, kuhan pršut, gobice,... Toda prav ta preprostost je tista, ki izzove naše notranje kuharske mojstre. Kako enakomerno razporediti sestavine? Katera količina paradižnikove omake je prava? In ali je res mogoče, da je nekaj tako preprostega tako okusno?

Od pečice do krožnika

Svoje umetnine smo položili v vročo peč in nato napeto opazovali, kako se pica spreminja pred našimi očmi. Ko so končno prišle ven, je bil čas za najboljši del – degustacijo! S prvega grižljaja je bilo jasno: naš trud se je izplačal. Okus je bil popoln, hrustljavo testo, sočna omaka, raztopljena mocarela ... Nebesa v obliki kroga... no skoraj kroga :)

Povezovanje ob pici in pivu

Seveda, pravi teambuilding ni popoln brez dobre družbe in, najpomembneje, brez smeha. Medtem ko smo uživali v naših picah in okušali razna piva iz pivnice Kralj Matjaž, smo klepetali, se šalili in še bolje spoznali drug drugega. Vsaka pica je bila drugačna, tako kot vsak član ekipe. Nekaj posebnega v tem, ko vidiš svoje sodelavce v drugačni luči, s pomokanimi rokavi in širokimi nasmehi.

Spomini za vedno

Teambuilding v pivnici Kralj Matjaž ni bil le poučen in okusen, temveč tudi nepozabno doživetje, ki nas je še bolj povezalo. Spoznali smo, da je ustvarjanje (in uživanje) pice nekaj, kar prinaša ljudi skupaj, krepi vezi in ustvarja spomine, ki bodo trajali še dolgo po tem, ko se bo zadnja pica ohladila.

Ko se vrnemo v pisarne Bplaneta, bomo s seboj prinesli ne le veščine peke napolitanske pice, temveč tudi močnejšo, bolj povezano ekipo.

Do takrat pa bomo občasno sanjarili o okusih tistega čudovitega dne v Novem mestu, ko smo združili pice, pivo in prijateljstvo. Hvala, Kralj Matjaž, za nepozaben dan!

Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem z aktualnimi novostmi!

Blog

Novice iz bplaneta

Ste pripravljeni na digitalizacijo? Izognite se pastem!

Brezplačna e-knjiga

Digitalizacija lahko podjetju prinese ogromen napredek – vendar le, če se izognete najpogostejšim napakam. V naši brezplačni e-knjigi razkrivamo, katere napake pri digitalizaciji lahko vaše podjetje stanejo časa, denarja in živcev.